Ostalo iz ponudbe
© 2020 KRAS. Vse pravice pridržane.
Praška šunka je narejena iz skrbno izbrane surovine. Ohlajeno svinjsko stegno razsolimo, masiramo, prekadimo in termično obdelamo. Izdelek pridobi svetlečo rjavo barvo na površini, v prerezu svetlo rožnato, pika na i pa sta omamen specifičen vonj in prijeten okus. Celo šunko postavimo na stojalo za rezanje pršuta, saj njena mehka tekstura omogoča, da jo z lahkoto reže tudi vsak neizkušen rezač. Uporaba je večstranska, kot hladen ali topel narezek, kot dodatek k enolončnicam, s prilogo (hren) ali brez.
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka:
Energijska vrednost
565 kJ /135 kcal
Maščobe
7,0 g
od tega nasičene maščobne kisline
2,5 g
Ogljikovi hidrati
< 1,0 g
od tega sladkorji
< 0,5 g
Beljakovine
18 g
Sol
2,0 g
Vir: kemijske analize izdelka.
Ostali podatki
Tip mesnine
Pasterizirana mesnina
Hraniti na temperaturi
2 - 6 °C
Ostalo iz ponudbe