Pršut

narezani-kraski-prsut

Izdelani iz skrbno izbranih svinjskih stegen

Za vse pršute blagovne znamke Kras je značilno in velja, da so vse proizvodne faze zorenja, označevanja in embaliranja, izvedene na območju Krasa, v obratu Pršutarne Šepulje.

Na zraku zorjen

Pršut je na zraku zorjena mesnina, narejena iz celih svežih stegen prašičev. Tehnologija soljenja ohranja tradicijo suhega postopka soljenja z uporabo grobe morske soli. Povprečen čas zorenja je eno leto. Ugodne podnebne razmere vplivajo na razgibano dinamiko sušenja in zorenja, kar se odraža v barvi in teksturi mišičnine ter bogato izraženi aromi pršuta.

Brez konzervansov

Kljub tehnološkim novostim, smo ohranili klasičen način proizvodnje te specialitete. Smo proizvajalec, ki pri soljenju ne uporablja nikakršnih dodatkov, marveč je čas zorenja tisti, ki poskrbi za razvoj prijetnega vonja, okusa ter rubinasto rdeče barve pršuta.