Prekajena šunka

Za praznike zagotovo ne sme manjkati prekajena šunka, ki je narejena iz kakovostnega integralnega kosa svinjskega stegna. Je klasično prekajena in termično obdelana ter ne vsebuje alergenov in ojačevalcev okusa.

Nežno slana in sočna rezina prekajene šunke je izvrstna topla ali hladna, v kuhinji pa dopušča obilo lastne ustvarjalnosti, saj jo lahko uporabimo kot narezek ali kot dodatek enolončnicam, tako s prilogami kot tudi brez.

Hranilne vrednosti

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka:

Energijska vrednost

416 kJ / 94 kcal

Maščobe

2,5 g

od tega nasičene maščobne kisline

0,9 g

Ogljikovi hidrati

< 1 g

od tega sladkorji

< 0,5 g

Beljakovine

19,0 g

Sol

1,5 g

Vir: kemijske analize izdelka

Ostali podatki

Tip mesnine

pasterizirana mesnina

Hraniti na temperaturi

2 - 6 °C