Kraški cvet

Naš najnovejši izdelek, ki je obenem edinstven na slovenskem trgu, na prvi pogled mogoče spominja na pršut, a v resnici piše čisto svojo zgodbo.
Pršut je namreč s svojim odločnim karakterjem in okusom kot kontrast nežnemu Kraškemu cvetu, ki pa prav tako potrebuje svoj čas; nakloniti mu moramo vso pozornost in zagotoviti vsaj devet mesecev zorenja, da se lahko razcveti v vsej svoji lepoti in razvije popolne arome ter očarljiv vonj.

Poetično poimenovanje je dobil zaradi svoje vrhunske kakovosti, kajti izdelamo ga iz najbolj cenjenega dela svinjskega stegna. Pri pripravi uporabljamo le metodo suhega soljenja, zorenje pa poteka pod skrbnim nadzorom naših mojstrov. Prestižni izdelek ponazarja torej dragoceni izbor najbolj kakovostne surovine, hkrati pa ne zaostaja v estetiki, saj s svojo rubinasto rdečo barvo mišičnine spominja na cvet kraljevsko rdeče vrtnice.

Nežen okus te edinstvene gurmanske specialitete bi bilo škoda prekriti z intenzivnejšimi aromami. H Kraškemu cvetu se namreč najlepše poda preprost kos dobrega belega kruha in vaši najbližji, v družbi katerih se prepustite razvajanju, kot ga poznajo le pravi sladokusci.

Hranilne vrednosti

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka:

Energijska vrednost

1171 kJ / 281 kcal

Maščobe

19 g

od tega nasičene maščobne kisline

7,2 g

Ogljikovi hidrati

0,8 g

od tega sladkorji

< 0,5 g

Beljakovine

28 g

Sol

5,5 g

Vir: kemijske analize izdelka

Ostali podatki

Tip mesnine

sušena mesnina

Hraniti na temperaturi

4 - 8 °C