Sestavine
3 kosi
3 kosi
bela moka
500 g
voda
370 g
svež kvas
5 g
sol
10 g
črne olive
150 g
olivno olje
SESTAVINE V SLIKI
PovečajPostopek
1
V skledo stresemo moko, vodo, sol in kvas ter zamesimo gladko testo, ki naj na sobni temperaturi v pokriti posodi vzhaja približno 3 ure.
2
Testo zvrnemo na pult, ga nekoliko sploščimo, nato pa zunanje robove prepogibamo proti sredini tako, da dobimo čvrsto kroglo, ki jo vrnemo v posodo za vzhajanje.
3
Pokrito posodo s testom postavimo v hladilnik za 12-24 ur. Korak vzhajanja v hladilniku lahko izpustimo, a v tem primeru podaljšamo vzhajanje na sobni temperaturi.
4
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo vzhajano testo, ga malo pokapamo z olivnim oljem in raztegnemo čez cel pekač.
5
Po testu posujemo črne olive in jih potisnemo v testo, pustimo, da vzhaja še približno 20 minut, nato pa postavimo v pečico, ogreto na 220°C za 20-30 minut.
6
Počakamo, da se malo ohladi, nato pa narežemo na manjše kose in postrežemo z rezinami pancete in kraškega zašinka.