Sestavine
bela moka
500 g
voda
330 g
svež kvas
3 g
sol
10 g
400 g
mozzarella
300 g
bučke
2 kosa
češnjevi paradižniki
150 g
paradižnikova omaka
olivno olje
SESTAVINE V SLIKI
PovečajPostopek
1
V skledi iz moke, vode, soli in kvasa zamesimo gladko testo, ki naj v pokriti posodi vzhaja približno 10 ur na sobni temperaturi.
2
Testo zvrnemo na pult, ga razdelimo na štiri enake dele in jih oblikujemo v hlebčke. Pokrijemo jih s folijo, da se ne izsušijo in pustimo, da vzhajajo še cca. 1 uro. Če pizze ne bomo pekli takoj, lahko hlebčke shranimo v hladilniku v pokriti posodi.
3
Vzhajan hlebček nežno položimo na pomokan pult, ga raztegnemo od sredine proti robu in obložimo z nadevom po želji.
4
Testo namažemo s paradižnikovo omako ter dodamo koščke mozzarelle. Dodamo še rezine bučke, polovice češnjevih paradižnikov in kocke kuhanega pršuta.
5
* Pizzo vedno pečemo na najvišji temperaturi, ki nam jo omogoča pečica. Še lepše se bo spekla na šamotni ali kovinski plošči, ki smo jo predhodno ogreli v pečici.
6
Na pečeno pizzo pokapamo še olivno olje.