narezani-kraski-prsut

Pizza s pridihom kraškega poletja

Sveža poletna zelenjava + odličen kuhan pršut Kras = pizza, ki se je ne morete naveličati

Sestavine

bela moka

500 g

voda

330 g

svež kvas

3 g

sol

10 g

kuhan pršut

400 g

mozzarella

300 g

bučke

2 kosa

češnjevi paradižniki

150 g

paradižnikova omaka

olivno olje

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

V skledi iz moke, vode, soli in kvasa zamesimo gladko testo, ki naj v pokriti posodi vzhaja približno 10 ur na sobni temperaturi.

2

Testo zvrnemo na pult, ga razdelimo na štiri enake dele in jih oblikujemo v hlebčke. Pokrijemo jih s folijo, da se ne izsušijo in pustimo, da vzhajajo še cca. 1 uro. Če pizze ne bomo pekli takoj, lahko hlebčke shranimo v hladilniku v pokriti posodi.

3

Vzhajan hlebček nežno položimo na pomokan pult, ga raztegnemo od sredine proti robu in obložimo z nadevom po želji.

4

Testo namažemo s paradižnikovo omako ter dodamo koščke mozzarelle. Dodamo še rezine bučke, polovice češnjevih paradižnikov in kocke kuhanega pršuta.

5

* Pizzo vedno pečemo na najvišji temperaturi, ki nam jo omogoča pečica. Še lepše se bo spekla na šamotni ali kovinski plošči, ki smo jo predhodno ogreli v pečici.

6

Na pečeno pizzo pokapamo še olivno olje.