Sestavine
1 kg
bela moka
500 g
voda
300 g
sveži kvas
7 g
sol
8 g
maslo
40 g
jajca
2 kosa
hren
polovica korenine
jabolko
1 kos
kisla smetana
3 žlice
sol, poper
SESTAVINE V SLIKI
PovečajPostopek
1
V skledi dobro zmešamo moko, vodo, kvas in sol.
2
Dodamo zmehčano maslo in rumenjak ter zamesimo homogeno testo. Testo naj v pokriti posodi vzhaja 6-8 ur.
3
Vzhajano testo zvrnemo na pomokan pult in ga raztegnemo v približno 2 cm debelo plast.
4
Premažemo ga s stepenim jajcem in vanj na tesno zavijemo šunko. Položimo jo na pekač obložen s peki papirjem, tako da je stik testa obrnjen navzdol.
5
Testo premažemo s stepenim jajcem in vanj z zobotrebcem naredimo nekaj drobnih luknjic.
6
Pečemo približno 45 minut na 200°C, dokler skorja ne dobi lepe zapečene barve, medtem pa pripravimo hrenovo omako.
7
Hren in jabolko olupimo ter na drobno naribamo. Dodamo kislo smetano, sol in poper ter dobro premešamo.