narezani-kraski-prsut

Šunka v testu s hrenovo omako

Odlična tradicionalna jed, ki se lahko znajde na mizi ob različnih priložnostih, ne samo za veliko noč

Sestavine

bela moka

500 g

voda

300 g

sveži kvas

7 g

sol

8 g

maslo

40 g

jajca

2 kosa

hren

polovica korenine

jabolko

1 kos

kisla smetana

3 žlice

sol, poper

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

V skledi dobro zmešamo moko, vodo, kvas in sol.

2

Dodamo zmehčano maslo in rumenjak ter zamesimo homogeno testo. Testo naj v pokriti posodi vzhaja 6-8 ur.

3

Vzhajano testo zvrnemo na pomokan pult in ga raztegnemo v približno 2 cm debelo plast.

4

Premažemo ga s stepenim jajcem in vanj na tesno zavijemo šunko. Položimo jo na pekač obložen s peki papirjem, tako da je stik testa obrnjen navzdol.

5

Testo premažemo s stepenim jajcem in vanj z zobotrebcem naredimo nekaj drobnih luknjic.

6

Pečemo približno 45 minut na 200°C, dokler skorja ne dobi lepe zapečene barve, medtem pa pripravimo hrenovo omako.

7

Hren in jabolko olupimo ter na drobno naribamo. Dodamo kislo smetano, sol in poper ter dobro premešamo.