narezani-kraski-prsut

Njoki z bučo, žajbljem in hrustljavo panceto

Slastno kosilo za jesenski čas

Sestavine

krompirjevi njoki

600 g

hokaido buča

500 g

žajbelj

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

Bučo olupimo in narežemo na kocke.

2

Rezine pancete položimo v hladno ponev ter jo počasi segrevamo, da se spusti maščoba, nato pa jo z obeh strani hrustljavo popečemo. Popečene rezine preložimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.

3

Na maščobo, ki je ostala v ponvi, dodamo koščke buče, jo posolimo in počasi pražimo, da se zmehča.

4

Liste žajblja popečemo na maslu.

5

Njoke skuhamo in dodamo v ponev k popečeni buči ter dobro premešamo. Serviramo na ogrete krožnike in dodamo hrustljavo panceto ter žajbljeve lističe.