narezani-kraski-prsut

Domači ravioli z mortadelo in parmezanom

Recept, ki zahteva nekaj ročnih spretnosti, vendar je rezultat vsekakor vreden truda

Sestavine

bela moka

400 g

jajca

4 kosi

parmezan

100 g

albuminska skuta

100 g

češnjev paradižnik

drobnjak

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

Moko stresemo na pult ter na sredini naredimo jamico, v katero ubijemo jajca. Dodamo ščep soli ter začnemo počasi vmešavati moko in jajca.

2

Ko se vse sestavine povežejo, mesimo še približno 5 minut, da dobimo gladko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo, da v hladilniku počiva vsaj 30 minut.

3

Medtem pripravimo nadev: v sekljalniku zmešamo mortadelo, parmezan in skuto, da dobimo gladko maso.

4

Testo razdelimo na manjše dele in ga razvaljamo na tanke, približno 10 cm široke trakove.

5

Na eno polovico testa na razmaku približno 5 cm dodajamo kupčke nadeva in testo okrog nadeva s čopičem namažemo z malo vode, da se bo lepše sprijelo.

6

Testo prepognemo po dolžini na pol tako, da pokrijemo nadev in s prsti zatesnimo stik okrog nadeva. Z valovitim koleščkom narežemo posamezne raviole in jih skuhamo v osoljeni vreli vodi.

7

V ponvi na olivnem olju prepražimo na polovice narezan češnjev paradižnik, po okusu solimo in dodamo malo svežega drobnjaka, nato pa vmešamo še kuhane raviole.