Sestavine
200 g
bela moka
400 g
jajca
4 kosi
parmezan
100 g
albuminska skuta
100 g
češnjev paradižnik
drobnjak
SESTAVINE V SLIKI
PovečajPostopek
1
Moko stresemo na pult ter na sredini naredimo jamico, v katero ubijemo jajca. Dodamo ščep soli ter začnemo počasi vmešavati moko in jajca.
2
Ko se vse sestavine povežejo, mesimo še približno 5 minut, da dobimo gladko testo. Zavijemo ga v folijo in pustimo, da v hladilniku počiva vsaj 30 minut.
3
Medtem pripravimo nadev: v sekljalniku zmešamo mortadelo, parmezan in skuto, da dobimo gladko maso.
4
Testo razdelimo na manjše dele in ga razvaljamo na tanke, približno 10 cm široke trakove.
5
Na eno polovico testa na razmaku približno 5 cm dodajamo kupčke nadeva in testo okrog nadeva s čopičem namažemo z malo vode, da se bo lepše sprijelo.
6
Testo prepognemo po dolžini na pol tako, da pokrijemo nadev in s prsti zatesnimo stik okrog nadeva. Z valovitim koleščkom narežemo posamezne raviole in jih skuhamo v osoljeni vreli vodi.
7
V ponvi na olivnem olju prepražimo na polovice narezan češnjev paradižnik, po okusu solimo in dodamo malo svežega drobnjaka, nato pa vmešamo še kuhane raviole.