narezani-kraski-prsut

Focaccia z olivami, panceto in kraškim zašinkom

Zelo priljubljena in preprosta različica kruha, ki se odlično poda k suhim mesninam in kozarcu dobrega vina

Sestavine

bela moka

500 g

voda

370 g

svež kvas

5 g

sol

10 g

črne olive

150 g

olivno olje

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

V skledo stresemo moko, vodo, sol in kvas ter zamesimo gladko testo, ki naj na sobni temperaturi v pokriti posodi vzhaja približno 3 ure.

2

Testo zvrnemo na pult, ga nekoliko sploščimo, nato pa zunanje robove prepogibamo proti sredini tako, da dobimo čvrsto kroglo, ki jo vrnemo v posodo za vzhajanje.

3

Pokrito posodo s testom postavimo v hladilnik za 12-24 ur. Korak vzhajanja v hladilniku lahko izpustimo, a v tem primeru podaljšamo vzhajanje na sobni temperaturi.

4

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo vzhajano testo, ga malo pokapamo z olivnim oljem in raztegnemo čez cel pekač.

5

Po testu posujemo črne olive in jih potisnemo v testo, pustimo, da vzhaja še približno 20 minut, nato pa postavimo v pečico, ogreto na 220°C za 20-30 minut.

6

Počakamo, da se malo ohladi, nato pa narežemo na manjše kose in postrežemo z rezinami pancete in kraškega zašinka.