narezani-kraski-prsut

»Dvajset dek pršuta od Krasa, prosim.«

»Vse, kar jemo, nas gradi in spreminja. Od tega, kar smo s hrano vnesli v organizem, so odvisni: naša moč, naše zdravje, naše življenje,« je dejal Hipokrat, oče medicine, že dolgo tega. V pršutarni Kras zapisanemu vneto prikimamo, saj se zavedamo pomena kakovostnih živil in menimo, da ni dovolj le polna vreča, ker prazna ne stoji pokonci; pomembno je zlasti to, s čim bomo vrečo napolnili.

 

 

Prav slednje je razlog, da največjo pozornost posvečamo stalnosti kakovosti, naš uspeh pa potrjujejo številna priznanja in nagrade, med drugim tudi nedavna raziskava, ki jo je opravil Ipsos, tretje največje tržno raziskovalno podjetje na svetu. Rezultati raziskave BRANDpuls namreč kažejo, da je blagovna znamka Kras v svoji panogi med Slovenci najprepoznavnejša, kar samo po sebi mogoče ne pove veliko, a prav blagovne znamke so naš zvesti sopotnik, ki nas v množici ponudb dosledno usmerjajo in s pomočjo katerih takoj vemo, kaj si od določenega izdelka obetati.

 

Zaupanja se ne da kupiti in ga seveda tudi pridobiti ni mogoče iz danes na jutri; vsak ga vendarle gradi iz drobcev lastnih izkušenj, kar zahteva svoj čas. Korenine pršutarne Kras segajo že v 50. leta prejšnjega tisočletja, ko se je v 1956 izoblikoval prvi blagovni znak, ki smo ga skozi čas izpilili do današnje podobe.

 

Kot podjetje z bogato tradicijo smo skozi leta razvili pestro paleto novih izdelkov, naš končni cilj pa še vedno ostaja isti; ohraniti simbol kakovosti, ki ga negujemo z znanjem in izkušnjami mojstrov ter ponudimo s pridihom domače kraške burje.