narezani-kraski-prsut

Slana pita s šunko in šparglji

Če prisegate na sladke pite, je sedaj pravi čas, da jo poskusite še v sorodni - slani različici

Sestavine

testo

moka

200 g

maslo

100 g

rumenjak

1 kos

hladna voda

40 ml

nadev

jajca

2 kosa

sladka smetana

100 ml

šparglji

200 g

sir

50 g

šalotka

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

Zmešamo moko, masloputr in sol, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak in vodo ter na hitro zamesimo testo, samo toliko, da se sprime v kepo.
Testo zavijemo v folijo in spravimo v hladilnik za eno uro ali več.

2

Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano šalotko. Dodamo na koščke narezano plečko in šparglje, na kratko podušimo, nato pa ohladimo.
Zatem vmešamo še jajca, smetano in sir.

3

Testo razvaljamo in z njim obložimo pekač ter ga z vilico večkrat prebodemo. Testo pokrijemo s peki papirjem, na katerega nasujemo cca. pol kg suhega fižolaF'žula ali rižarájža, ki služita kot obtežitev med peko.

4

Pečemo približno 20 minut na 180°C, nato odstranimo peki papir s fižolom.

5

V napol pečeno testo vlijemo nadev in pečemo še približno pol ure. Počakamo, da se malo ohladi ter pito narežemo na kose in postrežemo.