Sestavine
testo
moka
200 g
maslo
100 g
rumenjak
1 kos
hladna voda
40 ml
nadev
200 g
jajca
2 kosa
sladka smetana
100 ml
šparglji
200 g
sir
50 g
šalotka
SESTAVINE V SLIKI
PovečajPostopek
1
Zmešamo moko, masloputr in sol, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak in vodo ter na hitro zamesimo testo, samo toliko, da se sprime v kepo.
Testo zavijemo v folijo in spravimo v hladilnik za eno uro ali več.
2
Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano šalotko. Dodamo na koščke narezano plečko in šparglje, na kratko podušimo, nato pa ohladimo.
Zatem vmešamo še jajca, smetano in sir.
3
Testo razvaljamo in z njim obložimo pekač ter ga z vilico večkrat prebodemo. Testo pokrijemo s peki papirjem, na katerega nasujemo cca. pol kg suhega fižolaF'žula ali rižarájža, ki služita kot obtežitev med peko.
4
Pečemo približno 20 minut na 180°C, nato odstranimo peki papir s fižolom.
5
V napol pečeno testo vlijemo nadev in pečemo še približno pol ure. Počakamo, da se malo ohladi ter pito narežemo na kose in postrežemo.