Sestavine
SESTAVINE V SLIKI
PovečajPostopek
1
Kraško panceto narežemo na majhne kocke in jo počasi pražimo v ponvi, da spusti maščobo in se zapeče do zlatorumene barve, medtem skuhamo špagete v loncu osoljene vrele vode.
2
Jajca in rumenjake stepemo in jim dodamo nariban sir pecorino.
3
Kuhane špagete odcedimo, nekaj vode v kateri so se kuhali pa shranimo. Stresemo jih v ponev na popečeno panceto, dobro premešamo in ugasnemo ogenjwágnj.
* Pomembno! Ponev v katero stresemo špagete ne sme biti prevroča, saj jajca pri carbonari ne smejo zakrkniti, ampak mora nastati gladka kremna omaka.
4
Dodamo jajca s sirom in hitro mešamo, da nastane gladka emulzija. Po potrebi dolijemo par žlic vode, v kateri so se kuhali špageti.
5
Na koncu dodamo sveže mlet črni poper, še enkrat dobro premešamo in postrežemo na ogretem krožniku.