Sušeni kare

Sušeni kare izdelamo iz svinjskega hrbta s tanko plastjo maščobe. Po ročnem masiranju z mešanico soli in začimb ga pustimo dva tedna počivati in nato obesimo ter zorimo štiri mesece.
Kare je sladkega vonja ter nežnega okusa in tako idealen za tiste, ki iščete izdelek z nizko vsebnostjo maščob, pri čemer se vam ni treba odreči okusu. Rezina ima enotno nežno roza barvo in se odlično poda z rukolo, parmezanom in balzamičnim kisom.

Hranilne vrednosti

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka:

Energijska vrednost

927kJ / 221 kcal

Maščobe

8,8 g

od tega nasičene maščobne kisline

2,6 g

Ogljikovi hidrati

< 1,0 g

od tega sladkorji

< 0,5 g

Beljakovine

35,4 g

Sol

4,9 g

Vir: kemijske analize izdelka

Ostali podatki

Tip mesnine

sušena mesnina

Hraniti na temperaturi

2 - 6 °C