narezani-kraski-prsut

Carbonara s kraško panceto

Kraška izpeljanka klasične italijanske jedi, pripravljena iz samo petih sestavin

Sestavine

jajca

2 kosa

rumenjaki

2 kosa

špageti

400 g

sir pecorino

100 g

sol, poper

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

Kraško panceto narežemo na majhne kocke in jo počasi pražimo v ponvi, da spusti maščobo in se zapeče do zlatorumene barve, medtem skuhamo špagete v loncu osoljene vrele vode.

2

Jajca in rumenjake stepemo in jim dodamo nariban sir pecorino.

3

Kuhane špagete odcedimo, nekaj vode v kateri so se kuhali pa shranimo. Stresemo jih v ponev na popečeno panceto, dobro premešamo in ugasnemo ogenjwágnj.

* Pomembno! Ponev v katero stresemo špagete ne sme biti prevroča, saj jajca pri carbonari ne smejo zakrkniti, ampak mora nastati gladka kremna omaka.

4

Dodamo jajca s sirom in hitro mešamo, da nastane gladka emulzija. Po potrebi dolijemo par žlic vode, v kateri so se kuhali špageti.

5

Na koncu dodamo sveže mlet črni poper, še enkrat dobro premešamo in postrežemo na ogretem krožniku.