narezani-kraski-prsut

Berivka s paradižnikom, sušenim karejem in popečenimi krutoni

Osvežilna poletna jed, ki dokazuje da suhe mesnine ne spadajo samo na narezke in v sendviče, ampak se odlično znajdejo tudi v solatah

Sestavine

sušeni kare

100 g

kruh

2 rezini

mešana mlada solata

4 pesti

češnjev paradižnik

100 g

olivno olje

limonin sok

med

sol

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

Kruh narežemo ali natrgamo na majhne koščke in ga do hrustljavega popečemo na olivnem olju.

2

Solato razporedimo po krožniku, dodamo na polovice narezan češnjev paradižnik, opečene kruhke in rezine kareja. K sestavinam se odlično podajo berivka, mlada solata in rukola.

3

Iz olivnega olja, limoninega soka, medu in soli zmešamo polivko in jo prelijemo po solati.