narezani-kraski-prsut

Sendvič s kuhanim pršutom, mlado špinačo in poširanim jajcem

Ko boste enkrat osvojili tehniko poširanja jajc, bo ta sendvičpanìn zagotovo pogosto na meniju

Sestavine

bageta

1 kos

jajca

4 kosi

mlada špinača

100 g

SESTAVINE V SLIKI

Povečaj

Postopek

1

V ponvi stopimo žličko masla in popečemo rezine kruha.

2

Na olivnem olju na hitro popražimo liste mlade špinače, jih posolimo in odstavimo.

3

V kozici zavremo vodowâdo, ki smo ji dodali par žlic kisa, nato zmanjšamo ogenj, da komaj opazno vre.

4

Jajce ubijemo v majhno skodelico, nato pa z žlico s krožnimi gibi v vreli vodi ustvarimo vrtinec, v katerega previdno vlijemo jajce.

5

Kuhamo približno 3 minute, nato pa ga s penovko preložimo na papirnato brisačo.

6

Rezino kruha obložimo z mlado špinačo in rezinoféto kuhanega pršuta, na vrh pa postavimo poširano jajce.