Praška šunka s kostjo

Praška šunka je narejena iz skrbno izbrane surovine. Ohlajeno svinjsko stegno razsolimo, masiramo, prekadimo in termično obdelamo. Izdelek pridobi svetlečo rjavo barvo na površini, v prerezu svetlo rožnato, pika na i pa sta omamen specifičen vonj in prijeten okus. Celo šunko postavimo na stojalo za rezanje pršuta, saj njena mehka tekstura omogoča, da jo z lahkoto reže tudi vsak neizkušen rezač. Uporaba je večstranska, kot hladen ali topel narezek, kot dodatek k enolončnicam, s prilogo (hren) ali brez.

Hranilne vrednosti

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka:

Energijska vrednost

565 kJ /135 kcal

Maščobe

7,0 g

od tega nasičene maščobne kisline

2,5 g

Ogljikovi hidrati

< 1,0 g

od tega sladkorji

< 0,5 g

Beljakovine

18 g

Sol

2,0 g

Vir: kemijske analize izdelka.

Ostali podatki

Tip mesnine

Pasterizirana mesnina

Hraniti na temperaturi

2 - 6 °C