Kjer dozori okus

Od leta 1956 vam s čistim zrakom, burjo in skrbnim nadzorom mojstrov nudimo užitek v obliki zares okusne, rubinasto rdeče in sočne rezine zapeljivega vonja …

Kjer dozori okus

Od leta 1956 vam s čistim zrakom, burjo in skrbnim nadzorom mojstrov, nudimo užitek v obliki zares okusne, rubinasto rdeče in sočne rezine zapeljivega vonja …

Znanje mojstrov

Na enem mestu smo zbrali znanje naših mojstrov, kjer ga delimo z vami.

Spretnost rezanja pršuta

Ročno rezan pršut je že od nekdaj posebno kulinarično doživetje, rezanje pršuta pa prava spretnost.

Ali veste, kaj je tirozin?

Na narezanem pršutu se včasih pojavijo bele pike brez vonja in okusa. To so kristali aminokisline tirozin, ki potrjujejo visoko stopnjo dozorelosti pršuta.

Tovrstna rezina pršuta je vrhunske kakovosti s posebno gastronomsko vrednostjo, ki jo lahko primerjamo z arhivskimi vini.

Recepti z dodatkom Krasa

Čas je, da očarate. Svoje najbližje. In svoje brbončice. Za vas pripravljamo krasne recepte.

Tu boste pridih Krasa okusili celo v  drobcih kraškega narečja; odkrijte jih!

Vse od leta 1956

Same korenine pršutarne Kras segajo v 50. leta, ko je z organizirano proizvodnjo pršuta pričela takratna kmetijska zadruga.

award-image
award-image
award-image

Vse od leta 1956

Same korenine pršutarne Kras segajo v 50. leta, ko je z organizirano proizvodnjo pršuta pričela takratna kmetijska zadruga.

award-image
award-image
award-image

Narezki za vsako priložnost

Čas je dragocen. Mi našega cenimo tako, da dovolimo pršutu dozoreti. Vašega pa tako, da vam olajšamo pripravo narezka, ki bo očaral.