Kjer dozori okus
Od leta 1956 vam s čistim zrakom, burjo in skrbnim nadzorom mojstrov nudimo užitek v obliki zares okusne, rubinasto rdeče in sočne rezine zapeljivega vonja …
Od leta 1956 vam s čistim zrakom, burjo in skrbnim nadzorom mojstrov nudimo užitek v obliki zares okusne, rubinasto rdeče in sočne rezine zapeljivega vonja …
Na enem mestu smo zbrali znanje naših mojstrov, kjer ga delimo z vami.
Ročno rezan pršut je že od nekdaj posebno kulinarično doživetje, rezanje pršuta pa prava spretnost.
Na narezanem pršutu se včasih pojavijo bele pike brez vonja in okusa. To so kristali aminokisline tirozin, ki potrjujejo visoko stopnjo dozorelosti pršuta.
Tovrstna rezina pršuta je vrhunske kakovosti s posebno gastronomsko vrednostjo, ki jo lahko primerjamo z arhivskimi vini.
Čas je, da očarate. Svoje najbližje. In svoje brbončice. Za vas pripravljamo krasne recepte.
Tu boste pridih Krasa okusili celo v drobcih kraškega narečja; odkrijte jih!
Same korenine pršutarne Kras segajo v 50. leta, ko je z organizirano proizvodnjo pršuta pričela takratna kmetijska zadruga.
Čas je dragocen. Mi našega cenimo tako, da dovolimo pršutu dozoreti. Vašega pa tako, da vam olajšamo pripravo narezka, ki bo očaral.